Pieczony łosoś
w ziołach z pomidorami
koktajlowymi i sałatką (przepis na 2 porcje, 1 porcja = 363kcal)
Składniki :
300gr łososia, opakowanie pomidorków koktajlowych, mieszanka sałat pakowana,
oliwa z oliwek (1 łyżka), przyprawy (przyprawy ziołowe : tymianek, majeranek,
rozmaryn, bazylia, lubczyk; sól, pieprz)
Sposób
przygotowania : rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220stopni. Rozkładamy
folię aluminiową
(ja używam patelni grillowej- IKEA 49.90 PLN) na foremkę i kładziemy na niej płaty łososia. Przyprawiamy je,
polewamy 1 łyżką oliwy z oliwek i na całość kładziemy pomidorki koktajlowe (z
gałązkami). Całość zakrywamy drugą warstwą folii aluminiowej, zaginamy jej
granice tak aby uszczelnić rybę w środku. Gdy piekarnik będzie już rozgrzany,
wkładamy rybę na 15-20minut (bezpieczny czas). Podajemy na mieszance sałat,
całość okraszamy sokiem z cytryny J
Smacznego
J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz