poniedziałek, 1 lipca 2013

Łosoś skąpany w ziołach

1,5 kg fileta z łososia ze skórą
2 gałązki świeżego tymianku <31 łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżka posiekanego świeżego majeranku
pieprz


lubczyk <3
sól


Łososia opłukać, oczyścić z większych ości lub kupić w Biedronce (gotowy do przyrządzenia- polecam! Taki jak na zdjęciu)
Jeżeli płaty są zbyt szeroki pokroić je na mniej więcej dwu-trzy centymetrowe i lekko posolić. 
Dodać przyprawy :) Ja nie używam żadnego tłuszczu dodatkowo.

Piec w temp. ok 200 st.
Ja niestety nie używam zegarka podczas gotowania i pieczenia . Sama kontroluje kiedy jest gotowy, więc nie jestem w stanie powiedzieć jak długo.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz